Cargols amb tupina

Cargols amb tupina: cuina catalanaDificultat: mitja

Preparació:  35m

Temps de cocció:  45m

Ingredients per a 4 persones: 1 kg de cargols, 8 trossos de carn de porc confitada (costella, botifarra, llom), 2 grans d’all, 2 cebes mitjanes, 1 bitxo, pa ratllat, oli i sal.

Manera de preparar-ho:

Primerament, netegeu bé els cargols amb aigua, sal i una mica de vinagre; repetiu l’operació unes quantes vegades per tal que quedin dejunats. Després, bulliu-los en una olla gran amb força aigua i una mica de sal. Mentrestant, aboqueu un bon raig d’oli en una cassola de fang i enrossiu-hi la ceba picada ben fina. Seguidament, afegiu-hi la tupina o confitat de porc. Doneu-hi un parell de voltes i, seguidament, incorporeu-hi els cargols, prèviament escorreguts. Aboqueu-hi una mica d’aigua de la mateixa cocció dels cargols i torneu-ho a remenar. Mentre es comença a escalfar el conjunt, prepareu una picada al morter amb els alls, el bitxo i una miqueta de pa ratllat. Deixateu-la amb una mica de l’aigua de la cocció dels cargols i afegiu-la a la cassola. Deixeu-ho coure tot junt durant una estona més, entre quinze minuts i mitja hora, i ja ho podeu servir.

Per preparar la tupina vosaltres mateixos, talleu llom, costella i botifarra de porc a trossos i saleu-los. Fregiu tota la carn amb la meitat d’oli i la meitat de llard, que quedi cuita però tampoc no massa resseca. Deixeu-la escórrer i refredar. Tot seguit, aneu-la posant en una tupina de fang o en pots de vidre i, quan l’oli de la cocció sigui fred, l’aboqueu dins de la tupina o el pot de vidre, de manera que cobreixi el tall. Tapeu-ho ben tapat i ja podeu conservar el confitat.

Bar-Snack Restaurant Terrassa - Terrace Business Meetings Piscina - Swimming Pool Wi-Fi Parking Credit Card Sala estar - TV Acces Adaptat Senders - Hiking BTT - tracks Historic Spots